Schakel de modus Schermlezer in om de enquête compatibel te maken met schermlezers.
Enquête over de voedseltransitie op de gemeentelijke agenda
Hoe staat het er in Nederland voor met voedsel op de lokale agenda en de rol die gemeenten spelen in de voedseltransitie?
Met deze enquête spelen wij, Over Morgen, in op de groeiende behoefte om ideeën, kennis en ervaringen over de voedseltransitie* en de rol van lokale overheden hierin met elkaar te delen. In het belang van burgers, samenleving en economie. We zijn voornemens deze enquête jaarlijks te herhalen, zodat we ook bepaalde trends kunnen gaan zien en hierover kunnen publiceren.
Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen in de voedseltransitie. Zij staan het dichtst bij hun inwoners en kunnen voedselbeleid op maat maken. In Nederland zijn er steeds meer gemeentes die dat doen. Zij ontwikkelen een voedselagenda of voedselstrategie om het voedselsysteem van boer tot bord gezonder en duurzamer te maken. Zo helpen ze agrariërs om de voedselketens te verkorten, passen ze hun ruimtelijk beleid aan zodat er minder fastfoodaanbod en er meer gezond voedsel aangeboden wordt in de binnenstad, of geven zij zelf het goede voorbeeld door plantaardig voedsel aan te bieden in de eigen kantine.
Helpt u ons de stand van zaken in kaart te brengen met het beantwoorden van 18 vragen? De enquête duurt ongeveer 10 minuten.
De (geanonimiseerde) resultaten delen we, zodat u die kunt gebruiken.
*De voedseltransitie is de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselsysteem, waarbij we voedsel op andere manieren gaan produceren en consumeren. Voor voldoende, duurzaam en gezond voedsel, nu en in de toekomst, zijn aanpassingen nodig in de manier waarop we voedsel produceren en consumeren. Op dit moment zijn er namelijk veel negatieve bijeffecten van ons voedselsysteem, zoals voedselverspilling, verlies van biodiversiteit en een groot aantal mensen met overgewicht.