Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Primăria Orașului Măgurele și Institutul Național de Cercetare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH), a pus bazele consorțiului “Măgurele Science Park”, în vederea dezvoltării unui parc științific și tehnologic în proximitatea infrastructurii de cercetare Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) și a Platformei de Fizică de la Măgurele și își propune crearea unui pol de creștere economică la nivel regional și național.
Comisia Europeană a aprobat oficial Programul Regional București-Ilfov 2021-2027 prin Decizia 9211/2022, obiectivul “Măgurele Science Park” fiind inclus în lista de proiecte strategice în cadrul Priorității 1: O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, Obiectivul specific: RSO1.1. Dezvoltarea și sporirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate, Acțiunea 1.5. Dezvoltarea și operaționalizarea Parcului Științific și Tehnologic „Măgurele Science Park”, cu o alocare financiară de 65 milioane Euro.
“Măgurele Science Park” (MSP) va fi unul dintre primele parcuri științifice și tehnologice de generația a 4-a, atât la nivel național, cât și în Europa de Sud-Est. Oferind o locație în care companiile și cercetătorii își desfășoară activitatea foarte aproape unul de celălalt, parcurile științifice creează un mediu care încurajează colaborarea și inovația promovând astfel transferul, precum și comercializarea tehnologiei. Poziționat strategic între diverse centre economice din vestul și estul Europei și Balcani, MSP poate fi transformat într-un centru tehnologic de anvergură, în care activitățile de cercetare și dezvoltare vor fi susținute și transformate în idei și produse inovatoare.
MSP va include un centru de transfer tehnologic, un centru de inovare, un incubator, laboratoare comune pentru a demonstra fezabilitatea conceptului, o clădire pentru activități de management, spații de activitate pentru IMM-uri și mari companii tehnologice, precum și diverse alte spații și clădiri pentru servicii, recreere și asistență tehnică.
Prin acest sondaj ne dorim să validăm disponibilitatea și potențialul organizațiilor inovatoare din regiune si nu numai, de a-și stabili prezența la Măgurele în cadrul parcului științific.
Acesta nu este un sondaj în care vă angajați organizația în cadrul acestei inițiative.
Dacă doriți să faceți parte din noul ecosistem care urmează să fie creat, fie fiind localizat în parcul MSP, fie să fiți partener cu cei stabiliți în noul parc științific, vă rugăm să continuați cu acest sondaj.
Vă rugăm să alocați cateva minute pentru a completa acest chestionar care ne va ajuta să identificăm parametrii cu care entitatea de management MSP ar trebui să continue discuțiile pe această temă.